Posts Tagged ‘Orkid

25 Aug, 2009

Pameran Orkid di HPPNK 09

Posted by: admin In: @Tanaman Hiasan|Misai Kucing|Orkid

Apa macam? Cantik tak orkid ni.. Salah satu gambar orkid yang menarik bagi aku semasa pameran orkid semepena HPPNK 09. Gambar-gambar orkid lain yang sempat aku masukkan……. Kepada peminat orkid mesti geram kan tengok pokok-pokok orkid ni.. Sampai sini dulu sempatkan aku uploadkan gambar orkid untuk tatapan korang.. Kalau ada yang minat nak tengok gambar […]

Tags:

18 Aug, 2009

Orkid Bangkok Gold vs Ann Black

Posted by: admin In: @Tanaman Hiasan|Orkid

Gambar bunga orkid yang berwarna kuning di atas tu nama varietinya ialah Bangkok Gold dalam kelas Anranthera. Yang bewarna merah tu pula nama varietinya ialan Ann Black juga dalam kelas Anranthera. Number of View :5062

Saya suka tengok statistik ‘kata cari atau keyword’ pada setiap bulan. Di situ saya tahu apa yang orang Malaysia cari tentang sesuatu tumbuhan. Ok.. kalau anda semua ingin tahu apa yang orang cari di luar sana dan mungkin termasuk anda silalah lihat di bawah ini. Kata carian inilah yang selalu bertemu dengan Blog saya: orkid […]

18 Jun, 2009

Jualan anak benih di Laman 2008

Posted by: admin In: @Tanaman Hiasan|Artikel

Gambar ni aku ambil masa melawat Pameran Laman di Taman Tasik Titiwangsa 2008. Tengok-tengok gambar terjumpa pulak.. Saja je la nak update sikit di sini.. Sebenarnya banyak gambar pertandingan laman yang aku ambil cuma kali nak tunjuk gambar jualan pokok yang ada di sana.. Gambar atas ini adalah jualan pokok anak benih herba dan anak […]

17 Jun, 2009

Gambar Orkid Cattleya

Posted by: admin In: Orkid

Ok.. saya nak tunjukkan beberapa jenis gambar orkid Cattleya kepada anda. Gambar ni saya ambil di Stesen Mardi Cameron Highland. Sesiapa yang berminat dengan orkid bolehlah pergi ke sana. Macam-macam jenis orkid baru boleh anda jumpa. Gambar orkid yang saya besarkan gambarnya…. Saya tahu ramai yang minat orkid ni.. Banyak blog yang saya jumpa cerita […]

Related Posts with Thumbnails

Categories

Share on Facebook

This is the home page.Segalanya Tentang Tumbuhan…0
Share

BlogMalaysia.com

About

Blog ini hanyalah artikel semata-mata. Ianya di ambil dari sumber-sumber yang boleh dipercayai. Sekiranya ada kesilapan atau ketidakpuasan hati mengenai artikel ini haraplah diberi komen dan cadangan. Di harap sedikit-sebanyak blog ini dapat memberi pengetahuan kepada anda yang berminat dalam bidang tumbuh-tumbuhan, landskap, herba dan bidang pertanian.

Klik Like!! Sertai Saya di FaceBook!!

Artikel Popular Hari ini

Artikel Popular Minggu Lepas

Artikel Paling Popular Tahun 2011-2014