Kesihatan mata dan kulit

makan-limau

Makan limau setiap hari baik untuk kesihatan kerana ia kaya dengan serat yang mudah larut dalam air dan mengurangkan rasa lapar. Buah limau juga tinggi kandungan vitamin C yang membolehkan anda detoks dan mendapatkan kulit yang cantik. Serat dalam buah ini juga dapat membantu proses pencernaan dan menurunkan kadar kolesterol dalam darah. Selain itu, limau atau oren juga mengandungi ‘Lutein’ yang membantu mengekalkan kesihatan retina dan menjaga penglihatan dari risiko rabun. Diet tinggi lutein’ juga mampu mengurangkan risiko berlakunya katarak dan penuaan mata.
la juga dapat memperlahankan proses penebalan arteri yang sering berlaku selaras dengan usia yang merupakan punca utama kepada masalah kardiovaskular.

Number of View :6668

2 comments

  1. memang betul tu, hari-hari kak yah amalkannya. Bukan buah saja, malah amalan memakan bunga raya setiap hari pun boleh menjaga kesihatan mata. Pelik tapi benar!

  2. satu info yg mnarik. makan la banyak buahan dan sayuran kerana ia mengandungi banyak khasiat. buah oren mengandungi vitamin C. vitmin c bagus untuk kulit. lobak bagus untuk mata. shaklee ada supplement untuk kesihatan kulit dan mata anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam