July 14, 2024

bisa_ular

Pokok Bisa Ular atau nama saintifiknya Barleria lupulina ini dipercayai dapat merawat bisa terkena patukan ular. Caranya ialah dengan menghancurkan daun tersebut dan ditampalkan pada tempat yang terkena patukan.

This image has an empty alt attribute; its file name is JOM-FOLLOW-SAYA-DI-TIK-TOK-2.png
Number of View :34463

10 thoughts on “Pokok Bisa Ular

  1. wa! kena cari utk koleksi ni. jauhny kulim. blh jd altenatif sblm ke hsptl. nau’zubillah.

  2. drumah sya pun ada. sapa nak mai ambik la free ja.
    kat area sg buloh, Selangor. yg menyampah pasai duri dia tu yg tak tahan. dia ni ada dua jenih. yg satu tu dia melata mcm pokok kaduk tak dak duri . bau dia busuk hanyaq mcm bau ulaq. cara pengunaan dia sama dgn pokok yg diataih

  3. Salam..
    Boleh tak bg contact no. Saya tgh cari daun ular mcm di atas untuk berubat. Kat kedah merata saya dok cari, susah nak dapat. Harap dapat membantu. Terima kasih

  4. saya ada anak pokok bisa ular ni,saya dok kt sp,sapa berminat blh tekan link ni? www wasap.my//+601162040343 paksu coway(shuib)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam