May 23, 2024

Taman Eco Rimba KL merupakan Hutan Simpan yang terletak di Bukit Nanas, Kuala Lumpur. Bagi yang menetap di KL atau sekitar KL tidak perlu untuk pergi jauh untuk menikmati keindahan alam semulajadi. Di sini tempat yang sesuai untuk anda. Saya sempat berkunjung ke Taman Eco Rimba KL pada November 2017 yang lalu. Baru hari ini dapat berkongsi coretan di Blog ini. Sewaktu lawatan ke sana, tiket masuk masih lagi percuma. Waktu sekarang, saya tidak pasti.

Taman Eco Rimba ini sangat istimewa untuk dikunjungi kerana ianya merupakan satu-satunya hutan tropika dimana ia masih wujud di tengah ibukota. Sekiranya anda menjejaki ke dalam hutan ini, anda masih dapat melihat bangunan tinggi di luar sana. Hutan seluas 9 hektar ini mempunyai beberapa tempat untuk dikunjungi. Antaranya ialah melalui Titian Silara (canopy walk) atau ada yang sebut jambatan gantung. Di sini anda boleh pemandangan pokok dari atas. Sayang sekali saya tidak dapat berkunjung ke semua tempat tersebut. Pada artikel kali ini, saya ingin kongsikan gambar yang sempat saya rakamkan di sekitar Titian Silara tersebut. Di harap, dapat menarik anda untuk berkunjung ke sana.

>>> Dapatkan Info Terkini berkaitan tumbuhan di Channel Telegram >> https://t.me/tentangtumbuhan

 

Sampai sini sahaja perkongsian saya yang tidak seberapa ini. Saya mungkin akan berkunjung semula ke Taman Eco Rimba Bukit Nanas Kuala Lumpur ini. Nantikan Artikel akan datang 🙂

>>> Dapatkan Info Terkini berkaitan tumbuhan di Channel Telegram >> https://t.me/tentangtumbuhan

Number of View :7632

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam