December 1, 2023

fiesta-agro-malaysia2

Fiesta Agro Malaysia adalah merupakan sebuah Fiesta bergerak terbesar pertanian dan akan diadakan di setiap negeri pada setiap bulan di seluruh Semenanjung Malaysia. Fiesta Agro Malaysia ini akan mempromosikan buah-buahan, sayur-sayuran dan bunga-bungaan terbesar di Malaysia.
Fiesta Agro Malaysia
akan mempamerkan gaya suasana karnival. Sebagai menyahut saranan Kerajaan bahawa Pertanian adalah Satu Perniagaan, tujuan utama ‘Fiesta Agro Malaysia diadakan ialah untuk membawa Petani, Peladang, Pembekal dan Pelanggan untuk bersama dengan lebih erat lagi.

fiesta-agro-malaysia3

Fiesta Agro Malaysia akan memuatkan Pameran Jabatan Pertanian dan Agensi Kerajaan yang terlibat, Jualan gerai bunga-bunga dan buah-buahan segar serta mendedakah prinsip-prinsip hortikultur.

Fiesta ini akan menjadi platform dan hub kepada usahawan tani tempatan terutamanya usahawan tani yang mempunyai sijil Skim Amalam Baik Malaysia (SALM) dan Skim Organik Malaysia (SOM) untuk mempromosi serta memasarkan produk tani mereka kepada pasaran orang ramai. Fiesta ini juga akan menjadi medan maklumat kepada peserta dan pengunjung mengenai amalan pertanian yang baik serta buah dan sayur yang selamat dimakan.

fiesta-agro-malaysia4

Number of View :7722

1 thought on “Fiesta Agro Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam