Posts Tagged ‘Cameron Highland

10 May, 2010

Bunga Kekwa Cameron Highlands

Posted by: admin In: Kekwa

Maaflah kerana lama tidak menulis artikel baru di Blog ini. Nak kata sibuk tidaklah juga. Cuma kadang-kadang tiada idea nak menulis. Ambil gambar memang mudah tetapi nak cari bahan menulis dan idea mengarang perlukan masa dan hati yang tenang. Baru-baru ni saya bercuti ke Cameron Highland. Sengaja ke sana kerana nak menghirup udara segar pagi […]

bersambung lagi.. ada beberapa lagi hasil pertanian yang terdapat di Cameron Highland yang saya ingin tunjukkan.. Antaranya ialah kobis bunga, kobis merah, kobis cina dan kobis cina. Macam jenis kobis kita boleh lihat cuma kobis merah je yang aku jarang dapat lihat. Yang kita biasa makan mungkin kobis bulat je la kot… Sedikit info tentang […]

Bersambung lagi.. lain hasil-hasil pertanian yang terdapat di Cameron Highland adalah seperti labuĀ  siam (biasa tengok kat pasar), lobak putih…. dan sharkfin guard (macam adik beradik kundur). Korang pernah makan ke buah ni.. ? dan tidak dilupakan juga buah cinta….buah cinta ni sudah tentu ramai yang pernah rasa kan.. ada keĀ  sejarah di sebalik buah […]

Sambungan daripada semalam, beberapa lagi gambar hasil-hasil pertanian di Cameroh Highland untuk tatapan anda. Cili besar yang anda lihat di atas tentu nampak berbeza kan daripada biasa. Selain tu ada sayur leek. Ada siapa yang biasa makan sayur leek ni.. Ada lagi di bawah ni… Timun jepun sudah tentu anda biasa makan ke.. memang banyak […]

Related Posts with Thumbnails

Categories

Share on Facebook

This is the home page.Segalanya Tentang Tumbuhan…0
Share

BlogMalaysia.com

website statistics

About

Blog ini hanyalah artikel semata-mata. Ianya di ambil dari sumber-sumber yang boleh dipercayai. Sekiranya ada kesilapan atau ketidakpuasan hati mengenai artikel ini haraplah diberi komen dan cadangan. Di harap sedikit-sebanyak blog ini dapat memberi pengetahuan kepada anda yang berminat dalam bidang tumbuh-tumbuhan, landskap, herba dan bidang pertanian.

Klik Like!! Sertai Saya di FaceBook!!

Artikel Popular Hari ini

Artikel Popular Minggu Lepas

Artikel Paling Popular Tahun 2011-2014