April 23, 2024
beri-hitam Anda tentu pernah dengar buah black berry sebelum ini tapi saya percaya ramai yang tidak kenal pokoknya kan. Gambar pokok beri hitam ni saya ambil semasa pergi ke Cameron. Mungkin beri hitam ini sesuai dalam suhu yang sederhana sejuk agaknya seperti juga buah strawberi. Sempat juga rasa buah ni.. rasa macam masam-masam manis juga macam buah mulberi. beri-hitam2 Gambar di atas ni adalah keseluruhan pokok beri hitam ni.. memang seronok tengok pokok yang banyak buah ni.. Kalau anda ada kesempatan ke Cameron Highland jangan lupa cari pokok ni..
This image has an empty alt attribute; its file name is JOM-FOLLOW-SAYA-DI-TIK-TOK-2.png
Number of View :19401

11 thoughts on “Pokok Beri Hitam @ Black berry

  1. nape dipanggil beri hitam ek,warnanya tak hitam pun…@buah tu belum masak lagi…?

  2. Menariknyer…apa khasiatnyer buah nie…saya dapati ianya kurang komersial yer… susah pulak nak jumpa.. dari segi nak tanam, senang ker nak jaga.. maksud saya serangan ualat / penyakit….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam