Pokok Balung ayam untuk tenaga batin

balung_ayam

Saya masih menggunakan dua tumbuhan perubatan yang utama iaitu pokok balung ayam dan misai kucing. Penggunaan pokok balung ayam sememang amat baik untuk kekuatan tenaga batin, pembuangan air besar dan air kecil yang lancar dan mencegah buasir. Sebaliknya pula penggunaan misai kucing menyebabkan air kencing kita menjadi jernih dan bersih – ada kaitan dengan pencucian buah pinggang. Apa yang nyata sehingga sekarang tekanan darah saya tetap stabil/normal dan kandungan gula yang rendah/normal.

Kiriman E-Mel: mobyu7 @ yahoo.com.my

Number of View :12612

11 comments

  1. cmne nk gune pokok ni buat merawat lemah tenage batin tu? masalah ni ade gak kene kat saye..

    semue macam pokok balung ayam boleh gune ke?

  2. Salam,
    Boleh kongsi maklumat di mana nak dapatkan bunga balung ayam ni? Saya pernah guna selit2 kat fresh flowers untuk flower baskets..dan ramai yang suka..

  3. @mohd salim
    saya ada balung ayam berdaun merah.. stok anak pokok ada banyak.. sesiapa berminat email. sms to 0123914100. berapa mau pun boleh dapat. insyaallah..

  4. Mcm mane kaedah menggunakannye – rebus, mkn mentah sbg ulam, blend smpe lumat. Hrp dpt info tambahan tk

  5. Pokok balung ayam saya daunnya lebar dan tidak berbunga. Adakah ia vukan pokok balung ayam ?

    Bagaimana nak process pokok in unruk digunakan sebagai ubat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam