Jualan anak benih di Laman 2008

benih-pokok

Gambar ni aku ambil masa melawat Pameran Laman di Taman Tasik Titiwangsa 2008. Tengok-tengok gambar terjumpa pulak.. Saja je la nak update sikit di sini.. Sebenarnya banyak gambar pertandingan laman yang aku ambil cuma kali nak tunjuk gambar jualan pokok yang ada di sana..

herba

Gambar atas ini adalah jualan pokok anak benih herba dan anak benih buah-buahan seperti senduduk putih, nangka durian, cempedak, rambutan, longan, jentik-jentik (buah dia kecil) dan lain-lain lagi..

orkid1

Anak benih pokok orkid pun ada di jual.. Memang menarik cara dia gantung..

cili-hiasan

Tidak ketinggalan juga anak benih cili hiasan yang memang sukar dijumpai dijual di nursery. Aku ada beli pokok ni tetapi tak lama la dia hidup sebab aku tanam kat kampung, jadi tak berapa  di  jaga la.. sempatlah juga keluar buah beberapa kali.. Cuma tak sempat nak buat sambal belacan je..

—————————————————————————————

Dapatkah Hadiah Misteri Dengan Menjawab Soalan Kajian Ini <-Klik Sini

Number of View :20708

6 comments

  1. Bila dah update bertambah semangat sikit nak tengok……memang la tengok nampak simple & mudah tapi sy tau memerlukan tuntutan ruang masa yang bukan sedikit…Apapun….sy suka mengunjungi ruangan ini….

  2. Betul tu.. bukan senang sebenarnya nak update selalu Blog ni.. nak edit gambar.. nak uplod gambar.. nak tulis lagi.. nak fikir lagi.. walau pun memang nampak simple tapi sebenarnya susah.. lain lah kalau full time mengadap komputer takde kerja lain nak buat… sebab tu saya mengharap sumbangan artikel dari rakan-rakan..

  3. Ini Laman 2008, 2009 punyer, macam mana? Saya selalu terlepas event2 menarik mcm ni. Sayapun suka beli orkid walaupun ruang agak terhad tp masih sempat mengumpul beberapa spesis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam